top of page

Inge

Schrijven, reflecteren, ontwikkelen.  Een moment van aandacht, onderzoek, verdieping en inzicht. Wat een mooie manier om te ontdekken wat er  speelt en waar het echt over gaat in jouw leven.

Als ik met mensen schrijf gaat het mij niet om taal of hoe mooi het er staat. Het gaat mij om jou.

Mijn achtergrond is die van de mens die een leven lang al met mensen werkt, in onderwijs, opvoedingsondersteuning, gezondheidsvoorlichting en counseling. 

Van nature schreef ik mij al door moeilijke perioden heen.

De afgelopen jaren heb ik deelgenomen aan schrijfcursussen en heb ik zelf workshops gegeven. Het verbaast me steeds weer wat schrijven teweeg brengt. Niet alleen de verbazing van deelnemers: ‘heb ik dat geschreven?’, maar ook de voldoening van nieuw inzicht. Of het zelf geschreven gedichtje, dat de komende tijd op het nachtkastje komt. En in een individuele workshop het nieuwe inzicht en de verzachting van iets wat jaren geleden is gebeurd. 

Zoeken naar antwoorden op levensvragen loopt als een rode draad door mijn leven. Wat is leven; hoe doe je dat, hoe ga je om met wat er in je leven gebeurt? Steeds leren kijken vanuit een ruimer perspectief is wat mij boeit. Ik vertaal psychologie en filosofie graag naar het leven van alle dag en hou van de wisselwerking met anderen.

Ik heb psychologie gestudeerd aan de vierjarige Academie voor Integrale Menswetenschappen en ben afgestudeerd als psychosociaal hulpverlener en counselor met als eindscriptie ‘Zijnsoriëntatie’. De opleiding heeft mij naast veel training een brede kennis van psychotherapeutische stromingen en levensbeschouwingen aangereikt. Ja, ik hou van diepgang, maar wel met twee voeten op de grond en de nodige humor.

Opleiding

Cursus verhalen vertellen aan de Vertelacademie 2018

Cursus schrijf je verhaal, schrijfschool Marjon Sarneel 2016

Train de trainer, schrijven bij verlies- en rouwbegeleiding 2015

Het Schrijfpad 2014

Schrijfcoaching 2014

Zijnsoriëntatie 2013

Academie integrale menswetenschappen. www.spso.nl  2013

Stichting Hogeschool Rotterdam: Gezondheidsvoorlichting , post-HBO, 1 jaar

Pedagogisch Getuigschrift.

SPH

akte NXX Handvaardigheid

Schoevers

HAVO

34a.jpg
bottom of page